5.1 C
Stockholm
onsdag, februari 8, 2023
HomeBloggOlika typer av företagslån

Olika typer av företagslån

Datum:

Hitta trygga bettingsidor utan svensk licens

Vad är skillnaden mellan spelbolag med svensk licens och...

Om fyra av Sveriges alla Patrik Persson

I Sverige bor 93 517 personer som heter Persson....

Chateauneuf du Pape, anrikt vindistrikt i södra Rhônedalen

Chateauneuf du Pape, är ett vindistrikt i den södra...

Johan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Johan de Jong Skierus är den kulinariskt kunnige juristen...

Vad i hela friden är jag glum fågel?

Har du också undrat vad frasen jag glum betyder?...

Kapital kan vara avgörande för företagets utveckling och framgång. Det finns olika typer av lån för företag för att öka kapitalet i bolaget. Vilket lån som är bäst för ditt företag beror på ditt behov.

Olika typer av lån för företaget

Här ser du olika möjligheter när du är i behov av ett företagslån.

Låna av dig själv

Du som privatperson kan låna ut pengar till ditt företag och dessutom få ränta på dem. För de personer som väljer att starta ett företag med eget sparat kapital är detta ett vanligt tillvägagångssätt. Eftersom det är ett lån ska du se till att du bokför detta på rätt sätt och att du även tar ut en rimlig ränta.

Nackdelen är att du måste vara förberedd på att det finns en möjlighet att du förlorar pengarna om företaget inte går med vinst.

Ta lån genom bank alternativt kreditgivare

Om du inte har möjligheten att investera dina egna pengar i företaget kan du istället ansöka om lån genom kreditgivare eller bank. Företagslån är speciellt utformat för verksamheter. Ansökningen ser lite annorlunda ut från ett privatlån. Den största skillnaden ligger i kraven som långivarna ställer.

När du vill ta ett företagslån behöver du oftast redovisa företagets deklarationer samt visa en hållbar budget. Har du inte startat ditt företag än är det dock svårare då behöver du en trovärdig marknadsplan innehållande bland annat affärsidé, beräknad omsättning, budget med mera.

Peer 2 Peer lån

Du som vill ha ett annat lånealternativ än hos den traditionella banken. Då är Peer 2 Peer lån ett alternativ. Dessa lån finns både som företagslån och som privatlån. Peer 2 Peer lån eller som det även kallas P2P, är ett lån som baseras på att en investerare lånar ut pengar. Är du intresserad av denna typen av lån kan du ansöka via en P2P plattform. Detta har hittills varit mest vanligt för privatlån men växer nu sig större även när det kommer till företagslån.

Nyföretagarcentrums entreprenörslån

Har du precis kommit igång eller är helt ny företagare kan du hitta mycket bra information hos Nyföretagarcentrums olika centra runt om i landet. Där kan du få hjälp med allt kring företagandet såsom att skriva en affärsplan, bokföringsregler och rådgivning.

I samarbete med SEB kan företagare som är mellan 18 och 34 år gamla kvalificera sig för entreprenörslån. Detta lån är ett företagslån där du kan låna mellan 10 000 kronor och 25 000 kronor. Detta lån är tänkt att täcka uppstartskostnader för ditt företag. För mindre lån, rekommenderas sajten smslåndirektutbetalning.com.

ALMI företagslån

Är du i behov av ett större lån kan ALMI bevilja lån för affärsutveckling, investering samt lån både för stora och små företag. ALMI arbetar mot start-ups och företag och tjänsterna är speciellt utformande för att vara lämpliga för verksamheter. Låneansökan gör du digitalt på deras hemsida.