11 C
Stockholm
tisdag, maj 30, 2023
HomeBloggHur långt är 10 000 steg?

Hur långt är 10 000 steg?

Datum:

Underlätta flyttprocessen med dessa enkla knep

Att flytta anses vara en av de mest stressfulla...

The Imitation Game – Hur verklighetsbaserad är filmen om Alan Turing?

Även om folk kanske har hört talas om Turingtestet...

Solsidans Ove Sundberg

Den tråkigaste, snålaste och jobbigaste personen i serien Solsidan?...

Evert Taube

Evert Taube var en svensk författare, kompositör, trubadur, lutspelare,...

Hur långt är 10 000 steg?

Varje ny månad tänker man att det är dags...

Varje ny månad tänker man att det är dags att börja röra på sig lite mer. Någonstans har man ju hört att 10 000 steg om dagen är bra. Men bara tanken på det gör att man hellre sätter sig med en påse chips i soffan. Så istället för att tänka att man måste gå 10 000 steg om dagen, tänk om och bryt ovanan med chipspåsen.

Hur många steg per dag för viktminskning?

Egentligen handlar det inte bara om hur många steg man tar. Det handlar om att man faktiskt vågar ta sig ut och gå, och väntar med chipsen tills på fredag. Gemene man kanske funderar på hur långt är 10 000 steg egentligen? 

Frågan kan också omvandlas till hur många steg 1 km är. Ska man vara petig så beror det på hur stor steglängd man har. Dock är ett generellt begrepp att 1 kilometer är 1300 steg.  

Hur mycket är 10 000 steg i km?

8 kilometer ungefär brukar man säga motsvarar 10 000 steg. Ett tips att komma ihåg är att det är bättre att dela upp det under dagen. En del tror att det bästa är att gå allt på en och samma gång. För om man går försvinner kilona självmant. 

Sanningen är att det kan vara så i början. Sedan kan det vara läge att se till kosten. Lägga till frukt och grönsaker, minska på sockret. Små steg åt gången kommer till slut bli naturliga och varaktiga beslut. Plötsligt uppstår det angenäma behovet att köpa kläder i en mindre storlek!