Kom i kontakt med oss

Blogg

Johan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Publicerad

olympic1

Johan de Jong Skierus är den kulinariskt kunnige juristen som jobbar på bank och är svensk mästare i fäktning. Han är dock mest känd som simmerskan Sarah Sjöströms fästman. Paret som nyligen förlovade sig och köpte hus på Lidingö i Stockholm, träffades på en nyårsfest i unga år och har varit tillsammans i över ett decennium.

Snabbfakta om Johan de Jong Skierus

Ålder:Johan de Jong Skierus är född den 25 maj 1989
Yrke:Johan de Jong Skierus jobbar på bank och är fäktare
Bor:Johan de Jong Skierus bor i en villa på Lidingö
Relationsstatus:Johan de Jong Skierus är förlovad med Sarah Sjöström

Johan de Jong Skierus – en helt vanlig fäktande bankman

Johan de Jong Skierus är 33 år gammal. Han växte upp under 90-talet i Stockholm och bor idag i en villa på Lidingö tillsammans med fästmön Sarah Sjöström och parets katt. 2008 tog Johan de Jong Skierus examen från Kungsholmens Gymnasium. Därefter utbildade han sig till jurist och jobbar idag på bank.

Johan de Jong Skierus är svensk mästare i fäktning och ordförande i Föreningen för Fäktkonstens främjande (FFF) som är Sveriges äldsta fäktningsklubb, bildad redan 1901. Johan de Jong Skierus är lite av en doldis. Det finns inte mycket information att hitta om honom, han har ingen sida på Wikipedia och figurerar inte ofta på foto i media. Han är dock aktiv på Instagram under @skierus.

De Jong – namn med ursprung i Nederländerna

Johan de Jong Skierus fullständiga namn är Johan Hugo Leonas de Jong Skierus. Hans mamma heter Birgitta de Jong Skierus. Hon är född i juni -53 och bor i en lägenhet i Solna tillsammans med Miles Leonas Skierus.

Namnet de Jong är ett efternamn av nederländskt ursprung som betyder “ung”. Det finns 175 personer och 21 företag registrerade under namnet de Jong i Sverige. Efternamnet Skierus är ovanligare. Det finns bara 9 personer folkbokförda i Sverige med efternamnet Skierus. Utöver Johan de Jong Skierus finns:

 • 2 Skierus i Solna
 • 1 Skierus i Järfälla
 • 2 Skierus i Gnesta
 • 2 Skierus i Hisings Backa
 • 1 Skierus i Bromma

Johan de Jong Skierus fångade Sarah Sjöström

Johan de Jong Skierus träffade sin nuvarande fästmö, simmerskan Sarah Sjöström för första gången på en fest hos gemensamma vänner på nyårsafton 2011. De fattade snabbt tycke för varandra. Han kände igen henne och tyckte att det kändes spännande att prata med en världsstjärna, medan hon föll för hans intelligens. Sedan dess har paret hållit ihop genom träningar, tävlingar och vardagsliv.

Sarah Sjöström föddes i augusti -93 i Rönninge utanför Stockholm. Hon blev känd efter att hon vann EM guld i 100 meter fjärilsim i mars 2008, då hon bara var 14 år gammal. Sedan dess har Sarah Sjöström haft en fantastisk karriär och simmat hem mängder av medaljer på såväl EM, VM och OS. Bland annat har hon tagit: 

 • 29 EM guld
 • 16 VM guld
 • 1 OS guld

Sarah Sjöström sa ja till Johan de Jong Skierus 

I januari 2022 friade Johan de Jong Skierus till Sarah Sjöström under en semester i Jokkmokk. I full vintermundering gick han ner på knä i den djupa snön. Sarah Sjöström beordrade honom genast att ställa sig upp för att han inte skulle bli nedkyld innan hon fann sig i situationen och sa ja till sin ungdomskärlek.

Kort efter det lyckade frieriet, närmare bestämt i juni 2022 flyttade Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström in i sin nyinköpta villa på Lidingö i Stockholm. Sarah Sjöström som viger dagarna åt träning, älskar att äta men är mindre förtjust i att laga maten. Det gör inget eftersom Johan de Jong Skierus är duktig i köket och tycker om att skämma bort sin fästmö med hemlagad mat när hon väl är hemma.

Annonsering

Johan de Jong Skierus vill skaffa barn

Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström drömmer, precis som de flesta andra unga par om att en dag bli föräldrar. Sarah Sjöströms spirande karriär såväl som corona-pandemin har tidigare stått lite i vägen för parets planer på att skaffa barn. Men de har nyligen uttalat sig i media om att det börjar bli dags.

Johan de Jong Skierus som stöttar sin karriärshungriga fästmö räknar med att bli hemmapappa medan Sarah Sjöström fortsätter att satsa hårt på jobbet. Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström ser inget behov av att vänta med att skaffa barn till dess att elitsimmerskan har lagt karriären på hyllan. Tvärtom vill Sarah Sjöström gärna ha barn snart och hon ser upp till de idrottskvinnor som bollar familjeliv och karriär.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blogg

Qatars Herrlandslag I Fotboll Mot Ecuadors Herrlandslag I Fotboll

Publicerad

När vi talar om internationell fotboll, tenderar fokus ofta att ligga på de mest framträdande lagen från Europa och Sydamerika. Men världen av fotboll är så mycket bredare än så. På senare tid har lag från andra regioner börjat göra avtryck på den globala scenen. Ett sådant möte som fångat uppmärksamheten hos fotbollsälskare världen över är matchen mellan Qatars herrlandslag i fotboll och Ecuadors herrlandslag i fotboll.

Historik och bakgrund

Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll har varsin unik historia och har på olika sätt bidragit till sina nationers stolthet. Qatar, som är värdnation för FIFA Världscupen 2022, har investerat stort i att utveckla sitt fotbollsprogram. Ecuador å andra sidan, har visat en imponerande kraft i CONMEBOL-kvalificeringen, och har flera gånger lyckats kvalificera sig till världscupen.

Möten mellan lagen

När dessa två nationer möts på fotbollsplanen, är det inte bara en match, utan en kollision av två unika fotbollskulturer och spelfilosofier. Deras matcher erbjuder intressanta strategiska dueller och visar på den globala fotbollens mångfald.

Tidigare Matchresultat

 • Detaljer om deras senaste möten.
 • Viktiga ögonblick och vändpunkter i matcherna.
 • Förväntningar inför framtida matcher.

Schlagermöte – Qatar vs Ecuador

Bland fans och analytiker växer spänningen inför varje match mellan Qatar och Ecuador. Med tanke på deras växande profil på den internationella arean, blir deras möten en symbol för fotbollens framsteg och globalisering.

Aspekt Qatar Ecuador
FIFA-rankning Deras aktuella ranking. Deras aktuella ranking.
Stjärnspelare Deras kända spelare och talanger. Deras kända spelare och talanger.
Tidigare Bedrifter Viktiga vinster/pokaler. Viktiga vinster/pokaler.

Framtidsutsikter

Med växande investeringar i fotbollsinfrastruktur och talangutveckling, finns det mycket att se fram emot när det gäller framtida matcher mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll. Deras fortsatta utveckling lovar intressanta och spännande matcher för fansen världen över.

Vad Fansen Kan Förvänta Sig

 • Utvecklingen av nya talanger som kan komma att bli de nya ansiktena för sina nationella lag.
 • Strategiska förändringar som tränarna kan komma att implementera för att få övertaget i dessa matcher.
 • Mer intensiva och täta matcher som resultat av båda lagen som strävar efter att etablera sig som fotbollsmakter.

Denna djupdykning i konfrontationen mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll belyser inte bara spänningen i deras möten, utan också den större berättelsen om fotbollens tillväxt och utveckling utan

Fortsätt läsa

Blogg

Helsingborgs If Mot Degerfors If Poängställning

Publicerad

FOOD3

I den spännande fotbollsvärlden ställs ofta lag mot varandra i matcher som blir minnesvärda. En sådan match är Helsingborgs IF mot Degerfors IF, två lag vars möten ofta innebär hård kamp och spännande poängställningar. Denna artikel ger dig en detaljerad överblick över dessa två lag, deras senaste möten och vad detta innebär för tabellen.

Helsingborgs IF: En Kort Historik

Helsingborgs IF, ofta förkortat HIF, är en av Sveriges äldsta fotbollsklubbar. Grundad 1907 har klubben en lång och stolt tradition inom svensk fotboll. Med flera SM-guld i bagaget har Helsingborg visat sig vara en formidabel motståndare på fotbollsplanen.

Degerfors IF: Tradition och Kampanda

Degerfors IF har också en rik historia inom svensk fotboll. Klubben, som grundades 1907, har varit en plattform för talangfulla spelare att visa upp sina färdigheter. Trots färre titlar jämfört med Helsingborg, är Degerfors känt för sin kämpaglöd och förmåga att utmana även de största lagen.

Sidornas Möten: En Översikt

Mötet mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är alltid en efterlängtad match för fansen. Dessa matcher kännetecknas ofta av stark konkurrens och oväntade vändningar. För att ge en tydlig bild av hur dessa lag ställer sig mot varandra har vi sammanställt deras senaste möten enligt följande.

Datum Värdlag Gästlag Resultat
2022-05-15 Helsingborgs IF Degerfors IF 2-1
2021-10-08 Degerfors IF Helsingborgs IF 1-3
2021-06-22 Helsingborgs IF Degerfors IF 0-0

Poängställning och Framtidsperspektiv

Varje match spelar en avgörande roll för lagens position på tabellen. Efter deras senaste möten har poängställningen skapat en spännande situation i ligan. Nedan finner du en uppdaterad tabell som reflekterar deras aktuella ställning.

 • Helsingborgs IF: X Poäng
 • Degerfors IF: Y Poäng

Notera att ”X” och ”Y” är platshållare för aktuell poäng. Dessa uppdateras kontinuerligt under säsongen beroende på matchresultat.

Avslutande Tankar

Matcherna mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är mer än bara fotboll. De är en del av en längre tradition och kampen om prestige och poäng i den svenska fotbollsligan. Oavsett utfallet av dessa matcher, fortsätter fansen att stödja sina lag fullt ut, vilket gör fotbollen till en aldrig sinande källa till passion och spänning.

För framtida matcher, håll ett öga på dessa två lag. Deras väg framåt lovar mer spänning, skicklighet och oförglöml

Annonsering

Fortsätt läsa

Blogg

West Ham Mot Chelsea Poängställning

Publicerad

Att följa Premier League är som att vara på en kontinuerlig berg- och dalbana av känslor, speciellt när lag såsom West Ham och Chelsea möts på planen. De har genom åren bjussat på otaliga minnesvärda matcher, där resultatet ofta varit oväntat och spännande till sista minuten. I den här artikeln ska vi dyka djupare in i deras historiska poängställningar och analysera vad dessa möten har betytt för lagen och deras positioner i ligan.

Historiska Mötens Översikt

När det gäller West Ham mot Chelsea har varje match sin egen unika historia. Nedan följer en översikt över några av de mest minnesvärda mötena mellan dessa två London-klubbar:

År Match Resultat
2020 West Ham mot Chelsea 3-2
2018 Chelsea mot West Ham 0-1
2017 West Ham mot Chelsea 1-0

Dessa matcher visar att oavsett vilket lag som är i form eller ej, så kan allt hända när dessa två lagen möts.

Nyckelspelare Genom Tiderna

I alla stora fotbollsmatcher spelar individuella prestationer en stor roll. Nedan är en lista över spelare som har haft avgörande inverkan i möten mellan West Ham och Chelsea:

 • Frank Lampard – Både för Chelsea och West Ham
 • Paolo Di Canio – West Ham
 • Eden Hazard – Chelsea
 • Mark Noble – West Ham

Dessa spelare har inte bara bidragit med viktiga mål och assist, utan också med ledarskap på planen.

Framtida Matcher och Förväntningar

Med tanke på de historiska mötena och passionen som både fans och spelare visar, är framtida matcher mellan West Ham och Chelsea alltid mycket förväntade. Lagens nuvarande form, taktiska strategier, och nyckelspelarnas tillgänglighet kommer alla att spela en avgörande roll i den slutliga poängställningen.

Fans från båda lägren håller andan inför varje derby, i hopp om att deras lag ska kunna dra det längsta strået den här gången. Oavsett resultat, fortsätter dessa matcher att skriva till nya kapitel i den rika historien mellan West Ham och Chelsea.

För att hålla dig uppdaterad med den senaste poängställningen och statistiken mellan dessa två lag, missa inte att följa regelbundna uppdateringar inför varje säsong. Vem vet, nästa match kanske blir den mest minnesvärda än.

Annonsering

Fortsätt läsa

Populärt nu

Copyright © 2023 Erikeriksson.se.