5.1 C
Stockholm
onsdag, februari 8, 2023
HomeBloggJohan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Johan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Datum:

Hitta trygga bettingsidor utan svensk licens

Vad är skillnaden mellan spelbolag med svensk licens och...

Om fyra av Sveriges alla Patrik Persson

I Sverige bor 93 517 personer som heter Persson....

Chateauneuf du Pape, anrikt vindistrikt i södra Rhônedalen

Chateauneuf du Pape, är ett vindistrikt i den södra...

Johan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Johan de Jong Skierus är den kulinariskt kunnige juristen...

Vad i hela friden är jag glum fågel?

Har du också undrat vad frasen jag glum betyder?...

Johan de Jong Skierus är den kulinariskt kunnige juristen som jobbar på bank och är svensk mästare i fäktning. Han är dock mest känd som simmerskan Sarah Sjöströms fästman. Paret som nyligen förlovade sig och köpte hus på Lidingö i Stockholm, träffades på en nyårsfest i unga år och har varit tillsammans i över ett decennium.

Snabbfakta om Johan de Jong Skierus

Ålder:Johan de Jong Skierus är född den 25 maj 1989
Yrke:Johan de Jong Skierus jobbar på bank och är fäktare
Bor:Johan de Jong Skierus bor i en villa på Lidingö
Relationsstatus:Johan de Jong Skierus är förlovad med Sarah Sjöström

Johan de Jong Skierus – en helt vanlig fäktande bankman

Johan de Jong Skierus är 33 år gammal. Han växte upp under 90-talet i Stockholm och bor idag i en villa på Lidingö tillsammans med fästmön Sarah Sjöström och parets katt. 2008 tog Johan de Jong Skierus examen från Kungsholmens Gymnasium. Därefter utbildade han sig till jurist och jobbar idag på bank.

Johan de Jong Skierus är svensk mästare i fäktning och ordförande i Föreningen för Fäktkonstens främjande (FFF) som är Sveriges äldsta fäktningsklubb, bildad redan 1901. Johan de Jong Skierus är lite av en doldis. Det finns inte mycket information att hitta om honom, han har ingen sida på Wikipedia och figurerar inte ofta på foto i media. Han är dock aktiv på Instagram under @skierus.

De Jong – namn med ursprung i Nederländerna

Johan de Jong Skierus fullständiga namn är Johan Hugo Leonas de Jong Skierus. Hans mamma heter Birgitta de Jong Skierus. Hon är född i juni -53 och bor i en lägenhet i Solna tillsammans med Miles Leonas Skierus.

Namnet de Jong är ett efternamn av nederländskt ursprung som betyder “ung”. Det finns 175 personer och 21 företag registrerade under namnet de Jong i Sverige. Efternamnet Skierus är ovanligare. Det finns bara 9 personer folkbokförda i Sverige med efternamnet Skierus. Utöver Johan de Jong Skierus finns:

  • 2 Skierus i Solna
  • 1 Skierus i Järfälla
  • 2 Skierus i Gnesta
  • 2 Skierus i Hisings Backa
  • 1 Skierus i Bromma

Johan de Jong Skierus fångade Sarah Sjöström

Johan de Jong Skierus träffade sin nuvarande fästmö, simmerskan Sarah Sjöström för första gången på en fest hos gemensamma vänner på nyårsafton 2011. De fattade snabbt tycke för varandra. Han kände igen henne och tyckte att det kändes spännande att prata med en världsstjärna, medan hon föll för hans intelligens. Sedan dess har paret hållit ihop genom träningar, tävlingar och vardagsliv.

Sarah Sjöström föddes i augusti -93 i Rönninge utanför Stockholm. Hon blev känd efter att hon vann EM guld i 100 meter fjärilsim i mars 2008, då hon bara var 14 år gammal. Sedan dess har Sarah Sjöström haft en fantastisk karriär och simmat hem mängder av medaljer på såväl EM, VM och OS. Bland annat har hon tagit: 

  • 29 EM guld
  • 16 VM guld
  • 1 OS guld

Sarah Sjöström sa ja till Johan de Jong Skierus 

I januari 2022 friade Johan de Jong Skierus till Sarah Sjöström under en semester i Jokkmokk. I full vintermundering gick han ner på knä i den djupa snön. Sarah Sjöström beordrade honom genast att ställa sig upp för att han inte skulle bli nedkyld innan hon fann sig i situationen och sa ja till sin ungdomskärlek.

Kort efter det lyckade frieriet, närmare bestämt i juni 2022 flyttade Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström in i sin nyinköpta villa på Lidingö i Stockholm. Sarah Sjöström som viger dagarna åt träning, älskar att äta men är mindre förtjust i att laga maten. Det gör inget eftersom Johan de Jong Skierus är duktig i köket och tycker om att skämma bort sin fästmö med hemlagad mat när hon väl är hemma.

Johan de Jong Skierus vill skaffa barn

Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström drömmer, precis som de flesta andra unga par om att en dag bli föräldrar. Sarah Sjöströms spirande karriär såväl som corona-pandemin har tidigare stått lite i vägen för parets planer på att skaffa barn. Men de har nyligen uttalat sig i media om att det börjar bli dags.

Johan de Jong Skierus som stöttar sin karriärshungriga fästmö räknar med att bli hemmapappa medan Sarah Sjöström fortsätter att satsa hårt på jobbet. Johan de Jong Skierus och Sarah Sjöström ser inget behov av att vänta med att skaffa barn till dess att elitsimmerskan har lagt karriären på hyllan. Tvärtom vill Sarah Sjöström gärna ha barn snart och hon ser upp till de idrottskvinnor som bollar familjeliv och karriär.