Kom i kontakt med oss

Blogg

Om fyra av Sveriges alla Patrik Persson

Publicerad

foot ball

I Sverige bor 93 517 personer som heter Persson. Av de har 63 män och 8 kvinnor Persson som förnamn, resten är efternamn. Det finns 27 983 personer som heter Patrik, alla i förnamn. Det blir många Patrik Persson!

Patrik Persson, Leif GW Perssons son

Leif GW Persson behöver nog ingen närmare presentation. Han är välkänd som författare, kriminolog och tv-personlighet. Leif GW har fyra barn från olika förhållanden och två bonusbarn med sin nuvarande fru Kim. 

Patrik är Leifs äldsta son, som tillsammans med sin syster Malin föddes i Leifs första äktenskap med Birgitta Liedstrand. Patriks syster, Malin Persson Giolito, är mycket känd som författare. Patrik har också gjort en litterär bana – men som bibliotekarie. Långt ifrån kändiseliten och livet i rampljuset. 

Det verkar som om pappa Leif har haft ett gott inflytande på sina barn, i alla fall om man tycker att böcker, läsande och skrivande är något positivt. Leif har själv haft många utmaningar i sitt liv, men ångest och med alkohol. Trots det verkar han ha kunnat vara en närvarande och varm pappa. Kanske är det just de egenskaperna som gjort Leif GW Persson så folkkär? Att han mot oddsen kämpar för att vara att vara sitt bästa jag både för sig själv och för andra. 

Patrik Persson, bloggare på Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladets mest populära bloggare heter Patrik Persson. Bloggaren Patrik skriver om fotboll på alla nivåer, från fotbollens gräsrötter i de låga divisionerna till allsvenskan och elitfotboll. Viktigast är förstås fotbollen i Skåne!

Patrik har själv varit fotbollsspelare och vet alltså vad han skriver om. Han har dessutom bevakat fotboll i mer än 20 år, så det är få saker som Patrik Persson inte kan berätta om. Med så lång erfarenhet är inget nytt under solen, Persson kan se fotbollens djupa rötter i historien och berätta om sporten från intressanta vinklingar. 

I Skåne finns det många intresserade skånska fotbollsfans. Det vet alla som följde de upprörda rösterna när Zlatan investerade i 08-laget Hammarby. Många skåningar såg detta som någon slags förräderi. Skulle Zlatan investera i något lag skulle det väl vara i MFF! Skånsk fotboll är hett. Det är inte konstigt att Patrik Perssons sportblogg på Kristianstadsbladet har blivit populär.

Annonsering

Patrik Persson i Malmö

Söker man efter Patrik Persson i Malmö på hitta.se hittar man 35 personer. De flesta är i 50-års åldern. Behöver man få tag i någon av dessa är det lätt att gå vidare och sortera efter yrke, arbetsplats eller bostadsadress. 

Förr var man tvungen att bläddra fram namnet i telefonkatalogen och hoppas på att alla var registrerade där. Massor av bläddrande, och sedan ett antal telefonsamtal för att få reda på mer. Idag är allt bara några få knapptryckningar bort. Det är lätt att hitta personer man letar efter. Som Patrik Persson i Malmö, till exempel, även om man inte har så mycket mer information än så.

Det finns fyra stora söksidor för att hitta personuppgifter:

 • Hitta
 • Eniro
 • Ratsit
 • MrKoll

Vill man inte synas på de här söksidorna så kan man höra av sig till varje sökmotor och be att få bli borttagen. Det går fint på Hitta och Eniro. På Ratsit och MrKoll kan man få en del uppgifter borttagna, men inte alla. Behöver man vara helt anonym får man kontakta myndigheter som till exempel Skatteverket och be om sekretesskydd. 

Vem är Patrik Persson, fotograf?

Med tusentals Patrik Perssons i Sverige är det många som är helt okända. Men det finns också en del spännande sökresultat som gör att man vill veta mer. Googlar man “Patrik Persson fotograf” får man upp en hel del intressanta resultat. Två stycken står ut som lite särskilt spännande. 

Patrik Persson, fotograf i Lund

Det rapporteras om en ung lovande fototalang vid namn Patrik Persson i fototidningen iFokus. Patrik kommer från Lund, och reportaget i tidningen är daterat 2006. Patrik var då i 19-års åldern och hade delvis arbetat med fotografi under pseudonymen “broderbluff”. Patrik hade fått ett fotografi publicerat i tidningen Digital Foto. En stor bedrift, och han spåddes en lysande framtid. Men där slutar spåren. Fler sökningar ger bara äldre länkar som slutat fungera. Vad hände med fotografen Patrik Persson från Lund?

Patrik Persson, fotograf i Hedemora

En annan fotograf Patrik Persson är verksam i Hedemora, en liten tätort i Dalarna med cirka 15 000 invånare i kommunen. Patrik Persson har en hemsida på adressen patrikpersson.nu där det står att han är fotograf och att det snart kommer ny hemsida. Någon mer information finns inte, förutom ett fotografi på en kvinna i en indianskrud av fjädrar. Vem är kvinnan? Och med de senare årens diskussioner kring Amerikas ursprungsbefolkning och kulutrell appropriering är väl en indianskrud knappast comme it faut? Man vill gärna veta mer!

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blogg

Tableau Blackjack: Förstå Layouten av Blackjackbordet

Publicerad

I världen av blackjack spelar layouten av bordet, känd som tableau, en avgörande roll för att underlätta spelet och säkerställa rättvisa. Den här artikeln kommer att guida dig genom komponenterna i blackjackbordet, hjälpa dig att förstå dess layout och hur du navigerar bordet under spelets gång.

Komponenter i Tableau

1. Blackjackbord:

 • Blackjackbordet är vanligtvis halvcirkelformat, med plats för upp till sju spelare att sitta och spela samtidigt.
 • Dealern står på den raka kanten av bordet, känd som ”basen”, medan spelarna sitter längs den kurvade sidan.

2. Spelarpositioner:

 • Varje spelarposition vid bordet markeras av en särskild spelcirkel eller fyrkant, där spelarna placerar sina insatser innan varje hand delas ut.
 • Spelarnas kort delas ut öppet framför deras spelposition.

3. Dealerns område:

 • Dealerns område inkluderar dealerns position, där korten delas ut från, samt utrymmen för kasserade kort och skon (om flera kortlekar används).

4. Bettinggränser:

 • Bettinggränserna för bordet visas vanligtvis tydligt och anger minsta och högsta insatser som är tillåtna för varje hand.

5. Försäkringslinje:

 • I vissa variationer av blackjack finns det en försäkringslinje på bordet där spelarna kan placera frivilliga försäkringsinsatser om dealerns uppkort är ett ess.

6. Utbetalningar:

 • Utbetalningsoddsen för vinnande händer, inklusive blackjack (vanligtvis 3:2), visas ofta tydligt på blackjackbordets filt för enkel referens.

Navigering av Tableau Under Spelets Gång

1. Placera Insatser:

 • Innan varje hand delas ut placerar spelarna sina insatser inom de angivna spelcirkelarna eller fyrkanterna framför sina positioner på bordet.

2. Ta Emot Kort:

 • Efter att insatserna är placerade delar dealern ut två kort öppet till varje spelare och två kort till sig själv (ett öppet, ett nedåtvänt).

3. Fatta Beslut:

 • Spelarna fattar beslut baserat på sin handtotal och dealerns uppkort, väljer att ta ett till kort, stanna, dubbla eller dela sina kort vid behov.

4. Lösa Händer:

 • När alla spelare har avslutat sina drag avslöjar dealern sitt hålkort och löser handen enligt spelets regler.

5. Ta Emot Vinster:

 • Spelarna tar emot vinster för vinnande händer eller förlorar sina insatser för förlorande händer. Dealern betalar ut vinnande insatser och samlar in förlorande insatser innan man går vidare till nästa hand.

Slutsats

Att förstå layouten av blackjackbordet är avgörande för spelare som vill navigera bordet med självförtroende och lätthet under spelets gång. Genom att bekanta dig med bordets komponenter och hur de fungerar kan du njuta av en smidigare och mer njutbar blackjackupplevelse på casinot.

Fortsätt läsa

Blogg

Qatars Herrlandslag I Fotboll Mot Ecuadors Herrlandslag I Fotboll

Publicerad

När vi talar om internationell fotboll, tenderar fokus ofta att ligga på de mest framträdande lagen från Europa och Sydamerika. Men världen av fotboll är så mycket bredare än så. På senare tid har lag från andra regioner börjat göra avtryck på den globala scenen. Ett sådant möte som fångat uppmärksamheten hos fotbollsälskare världen över är matchen mellan Qatars herrlandslag i fotboll och Ecuadors herrlandslag i fotboll.

Historik och bakgrund

Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll har varsin unik historia och har på olika sätt bidragit till sina nationers stolthet. Qatar, som är värdnation för FIFA Världscupen 2022, har investerat stort i att utveckla sitt fotbollsprogram. Ecuador å andra sidan, har visat en imponerande kraft i CONMEBOL-kvalificeringen, och har flera gånger lyckats kvalificera sig till världscupen.

Möten mellan lagen

När dessa två nationer möts på fotbollsplanen, är det inte bara en match, utan en kollision av två unika fotbollskulturer och spelfilosofier. Deras matcher erbjuder intressanta strategiska dueller och visar på den globala fotbollens mångfald.

Tidigare Matchresultat

 • Detaljer om deras senaste möten.
 • Viktiga ögonblick och vändpunkter i matcherna.
 • Förväntningar inför framtida matcher.

Schlagermöte – Qatar vs Ecuador

Bland fans och analytiker växer spänningen inför varje match mellan Qatar och Ecuador. Med tanke på deras växande profil på den internationella arean, blir deras möten en symbol för fotbollens framsteg och globalisering.

Aspekt Qatar Ecuador
FIFA-rankning Deras aktuella ranking. Deras aktuella ranking.
Stjärnspelare Deras kända spelare och talanger. Deras kända spelare och talanger.
Tidigare Bedrifter Viktiga vinster/pokaler. Viktiga vinster/pokaler.

Framtidsutsikter

Med växande investeringar i fotbollsinfrastruktur och talangutveckling, finns det mycket att se fram emot när det gäller framtida matcher mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll. Deras fortsatta utveckling lovar intressanta och spännande matcher för fansen världen över.

Vad Fansen Kan Förvänta Sig

 • Utvecklingen av nya talanger som kan komma att bli de nya ansiktena för sina nationella lag.
 • Strategiska förändringar som tränarna kan komma att implementera för att få övertaget i dessa matcher.
 • Mer intensiva och täta matcher som resultat av båda lagen som strävar efter att etablera sig som fotbollsmakter.

Denna djupdykning i konfrontationen mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll belyser inte bara spänningen i deras möten, utan också den större berättelsen om fotbollens tillväxt och utveckling utan

Fortsätt läsa

Blogg

Helsingborgs If Mot Degerfors If Poängställning

Publicerad

FOOD3

I den spännande fotbollsvärlden ställs ofta lag mot varandra i matcher som blir minnesvärda. En sådan match är Helsingborgs IF mot Degerfors IF, två lag vars möten ofta innebär hård kamp och spännande poängställningar. Denna artikel ger dig en detaljerad överblick över dessa två lag, deras senaste möten och vad detta innebär för tabellen.

Helsingborgs IF: En Kort Historik

Helsingborgs IF, ofta förkortat HIF, är en av Sveriges äldsta fotbollsklubbar. Grundad 1907 har klubben en lång och stolt tradition inom svensk fotboll. Med flera SM-guld i bagaget har Helsingborg visat sig vara en formidabel motståndare på fotbollsplanen.

Degerfors IF: Tradition och Kampanda

Degerfors IF har också en rik historia inom svensk fotboll. Klubben, som grundades 1907, har varit en plattform för talangfulla spelare att visa upp sina färdigheter. Trots färre titlar jämfört med Helsingborg, är Degerfors känt för sin kämpaglöd och förmåga att utmana även de största lagen.

Sidornas Möten: En Översikt

Mötet mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är alltid en efterlängtad match för fansen. Dessa matcher kännetecknas ofta av stark konkurrens och oväntade vändningar. För att ge en tydlig bild av hur dessa lag ställer sig mot varandra har vi sammanställt deras senaste möten enligt följande.

Datum Värdlag Gästlag Resultat
2022-05-15 Helsingborgs IF Degerfors IF 2-1
2021-10-08 Degerfors IF Helsingborgs IF 1-3
2021-06-22 Helsingborgs IF Degerfors IF 0-0

Poängställning och Framtidsperspektiv

Varje match spelar en avgörande roll för lagens position på tabellen. Efter deras senaste möten har poängställningen skapat en spännande situation i ligan. Nedan finner du en uppdaterad tabell som reflekterar deras aktuella ställning.

 • Helsingborgs IF: X Poäng
 • Degerfors IF: Y Poäng

Notera att ”X” och ”Y” är platshållare för aktuell poäng. Dessa uppdateras kontinuerligt under säsongen beroende på matchresultat.

Avslutande Tankar

Matcherna mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är mer än bara fotboll. De är en del av en längre tradition och kampen om prestige och poäng i den svenska fotbollsligan. Oavsett utfallet av dessa matcher, fortsätter fansen att stödja sina lag fullt ut, vilket gör fotbollen till en aldrig sinande källa till passion och spänning.

För framtida matcher, håll ett öga på dessa två lag. Deras väg framåt lovar mer spänning, skicklighet och oförglöml

Annonsering

Fortsätt läsa

Populärt nu

Copyright © 2023 Erikeriksson.se.