5.1 C
Stockholm
onsdag, februari 8, 2023
HomeBloggTV-paket eller playtjänster - vad är bättre?

TV-paket eller playtjänster – vad är bättre?

Datum:

Hitta trygga bettingsidor utan svensk licens

Vad är skillnaden mellan spelbolag med svensk licens och...

Om fyra av Sveriges alla Patrik Persson

I Sverige bor 93 517 personer som heter Persson....

Chateauneuf du Pape, anrikt vindistrikt i södra Rhônedalen

Chateauneuf du Pape, är ett vindistrikt i den södra...

Johan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Johan de Jong Skierus är den kulinariskt kunnige juristen...

Vad i hela friden är jag glum fågel?

Har du också undrat vad frasen jag glum betyder?...

Visste du att en av de största intressena i Sverige är att titta på TV?? Den stora majoriteten av vår befolkning fortfarande TV, oavsett om det är med TV-paket eller de vanliga SVT-kanalerna. Det är en standard i de mesta hushållen och det är en vana som kommer att vara en långt tag till. 

TV-underhållningens industrin hade flera decennier år då ingen kunde konkurrera med dem bortsett från betting sidor och datorspel. Det första tecknet på ändring såg vi för 17 år sedan när något nytt lanserades på internet. Det var en webbplats som fokuserade på media-streaming i form av videoklipp. Vid den tiden var den mest använd av dåtidens ungdomar, men idag känner alla till Youtube och använder den åtminstone några gånger per vecka.
2007 togs detta ett steg längre i form av Netflix som fokuserade på att erbjuda streaming av filmer och serier. Sedan dess har Industrin växt och det finns så många alternativ idag när det kommer till Tv-underhållning.

Enligt forskning är både TV och playtjänstertjänster populära bland Sveriges befolkning, men finns det ett objektivt bättre alternativ mellan de här två? Här går vi igenom för- och nackdelar med båda valen.

TV-paket och dess fördelar

TV:n har funnits i snart 100 år, så det är inte konstigt att åtminstone en finns i nästan varje svenskt hem. I Sverige är det enkelt att få åtkomst till de kostnadsfria kanalerna tack vare den stora mängden av möjligheter för åtkomst. Det går att få åtkomst via satellit, marknätet, kabel, DSL, bredband eller fiber beroende på vilka tekniska möjligheter hushållet.

TV-paket är en samling av olika Tv-kanaler som man kan abonnera på. Vissa TV-paket innehåller ett urval av de mest populära kanalerna medan andra TV-paket erbjuder mer specialiserade kanaler för en specifik målgrupp, till exempel barn eller sportfantaster. Denna struktur har funnits i flera tiotals år och är väldigt enkelt att förstå sig på. 

Med TV-paket kommer en hel del anpassning. Det det finns allt från gratis kanaler till TV-paket på flera hundra kronor per månad (Om man köper det största paketet). De flesta av TV-användarna är bara ute efter en eller två typer av underhållning, till exempel film och sport eller naturprogram och dokumentärer. För dessa personer kan det vara enklare med ett TV-paket, eftersom valen är tydliga, kanalerna är färre och produktionskvaliteten är oftast högre än på playtjänster.

Playtjänster och dess fördelar

Playtjänster har bara funnits i 14 år, men deras popularitet exploderade mellan 2010 och 2020. Många människor idag väljer att streama TV istället för att kolla på traditionell TV. Det finns flera fördelar med streaming, till exempel kan du oftast välja vilken show du vill se och när du vill se den. Du behöver inte längre bry dig om att missa ett program som börjar när du är upptagen med något annat.

Playtjänster är däremot lite mer tekniskt krävande. För det första behöver du en bra internetuppkoppling för att streama utan buffringar och andra problem. Du behöver också en enhet som kan streama, dvs. en smartTV, TV-box med playtjänster, Chromecast, spelkonsol med playtjänst eller en dator som är uppkopplad till TV:n.

Playtjänster kommer också med en del val, men här gäller det att välja vilken tjänst du vill använda. Det finns flera olika valalternativ, som med TV-paket, men valet är inte lika enkelt. Varje playtjänst har sina filmer och serier i alla kategorier, men om du vill se en specifik film så kan du behöva behöva fråga Google.

TV-paket eller playtjänst – vad är bättre?

Det finns olika sätt att se på detta. När det kommer till vad som är värt pengarna beror svaret helt och hållet på tittarens preferenser.

TV kan ju erbjuda underhållning på fler olika kanaler helt gratis, men om man är ute efter något som kräver en extraavgift för så är svaret på papper att playtjänster ger mer värde för pengarna. Du kan få tillgång till ett brett utbud av underhållning för en låg månadsavgift och det är lätt att söka upp vad som är tillgängligt. Du kan spara intressanta filmer på en lista och kolla på dem när du vill, vilket sparar tid och energi jämfört med att spela in dem genom en TV-box.

Däremot, om du ser det ur ett kvalitetsperspektiv, kan TV-paketen ge bättre värde. De har ofta bättre produktion och mer högkvalitativt innehåll än vad playtjänsterna har att erbjuda. Så om du prioriterar kvalitet över kvantitet så kan TV-paketen vara det bästa alternativet för dig. Dessutom är det lätt att hitta en intressant kanal och man vet att ens favoritdokumentär eller serie alltid kommer att finnas på en specifik kanal. På playtjänster kan din favoritfilm plötsligt överföras från en tjänst till en annan utan förvarning.

Så vad är bättre? I slutändan finns det inget objektivt bättre val, utan det beror helt enkelt på vad som passar bättre med ens livsstil och intressen. Research via internet kan hjälpa en hel del med att komma fram till rätt beslut.