4.6 C
Stockholm
onsdag, februari 8, 2023
HomeBloggAmida Kolgrill: fräscht alternativ till snabbmat

Amida Kolgrill: fräscht alternativ till snabbmat

Datum:

Hitta trygga bettingsidor utan svensk licens

Vad är skillnaden mellan spelbolag med svensk licens och...

Om fyra av Sveriges alla Patrik Persson

I Sverige bor 93 517 personer som heter Persson....

Chateauneuf du Pape, anrikt vindistrikt i södra Rhônedalen

Chateauneuf du Pape, är ett vindistrikt i den södra...

Johan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Johan de Jong Skierus är den kulinariskt kunnige juristen...

Vad i hela friden är jag glum fågel?

Har du också undrat vad frasen jag glum betyder?...

För många är ordet “kedja” i matsammanhang kopplat till snabbtmat, kolesterol och dåligt samvete. Amida kolgrill visar med färg, smak och värme från Mellanöstern att så inte behöver vara fallet. Vare sig du strosar runt på Södermalm eller shoppat för länge ute i Kungens kurva.

Läckra alternativ för olika smaker på Amida Kolgrill

Mix grillFör den som inte kan bestämma sig.
VegetariskFör grönsaksentusiasten eller dig som inte käkar tillräckligt med fiber.
LaxfiléspettFör pescetarianen eller den som glömt Omega-3 pillret.
AlinazikFör oss lammälskare som inte vill att det ska synas på midjemåttet.

Amida: rötter på Söder, grenar i förorterna

I över ett decennium har Amida Kolgrill på Folkungagatan i Stockholm med sina generösa öppettider serverat alltifrån lunchande kontorsarbetare till matchladdande fotbollsfans och till alla de festsugna som inom kort ska turnera barer vid Medborgarplatsen. 

Genom en filosofi av varmt välkomnande för alla, och mat att backa upp det, har Amida samlat stammisar och byggt upp sig till en institution i den smältdegel av konkurrens som är Södermalm. Att nöja sig och enkelt vila helt på gamla framgångar verkar dock inte ligga i deras natur, som sig bör för en restaurang döpt efter en tusenårig stad. 

Med filialer i Sundbyberg, Sollentuna och Kungens Kurva samt en renovering av originalet på Söder skickas en stark signal att Amida Kolgrill är här för att stanna. Amida Kolgrill finns ännu inte på Fridhemsplan, men vem vet vad framtiden bringar.

Fördelar med restaurangkedja á la Amida Kolgrill

Säg att du är i Sollentuna och plötsligt är det Klockan Matdags. Du vill ha något som tillfredsställer hunger såväl som din gom och husläkare. Väljer du det lokala stället på hörnan eller kedjan, i det här fallet Amida Kolgrill? Låt oss kika på fördelarna med det sistnämnda.

  • En enhetlig standard: menyn har testats över hela stan och på alla möjliga kunder, från barnfamiljer till stammisen Petter Alexis.
  • Inga tvivel om att det är halal: du behöver inte fråga och sen hoppas att personalen talar sanning.
  • Du kan vara hundra på att menyn går att se på hemsidan: ingen prischock och ingen detektivlek med bilder från Google.
  • Du kan vara säker på att stället ligger kvar och att öppettiderna faktiskt stämmer.

Söderkänsla i förorten och tillflykt efter gymmet

Av de förorter dit folk flockas när bostadspriserna på Södermalm fått ögonen att vattnas sticker Sundbyberg ut, och Amida är där för att upprätthålla den atmosfären. Centralt placerade, ett stenkast från tvärbanan, kan du lätt smyga in för att få dig den bekanta smaken från innerstan. Även den som är slut efter sitt första pass på SATS ligger bra till för att inte bryta nyårslöftet om hälsosammare middagsvanor: även efter leg day borde du kunna släpa dig två minuter bort, vare sig du vill ha kyckling eller vegetariskt för att maximera effekterna av ditt lidande.

Amidas köfte framför Ikeas köttbullar vid Kungens Kurva

Inget ont om grundpelaren i prisvärd mat, men ibland kräver smaklökarna (och kanske barnen) något mer spännande. Med två våningar av orientaliska läckerheter finns det plats att vila benen efter att du rusat runt och shoppat möbler, lyssnat på Bilias försäljare eller kånkat säckar med jord och gödsel från Plantagen. Sitt ner på Amida Kolgrill och ladda batterierna utan konstanta pikar från samvetet om att du borde äta nyttigare. 

Såsom på Södermalm, så också i Norr

Om du har fått flytta norrut till Sollentuna ska du inte behöva vara utan din Falafel Al-Petra eftersom Amida Kolgrill har etablerat sig även här. Efter pendlingen tillbaka från jobbet kan du enkelt promenera från Sollentuna station för att tillfredsställa begäret av friterade bollar av kikärtor med röror och grönsaker i överflöd. Kanske besöker du en kompis, men litar inte på dennes kapacitet i köket och behöver en liten försäkring om att kvällens kulinariska upplevelse inte ska bli alltför mycket av en besvikelse? En oskyldig grillspettsrulle på Amida kan vara svaret.

Amida – det bästa av båda världarna

Oavsett vilken sida av stan du befinner dig på så passar Amida Kolgrill in i gapet mellan det lokala ställets familjära stämning och pålitligheten hos en kedja. Det erbjuder något för de flesta: den stressade barnfamiljen som inte hinner med middagen, den som jobbat över och inte ens orkar tänka på att plocka fram stekpannan, de som bara vill snacka lite skit med kompisarna över en tallrik döner… eller helt enkelt för dem som vill känna sig välkomna.