Kom i kontakt med oss

Blogg

Amida Kolgrill: fräscht alternativ till snabbmat

Publicerad

FOOD3

För många är ordet “kedja” i matsammanhang kopplat till snabbtmat, kolesterol och dåligt samvete. Amida kolgrill visar med färg, smak och värme från Mellanöstern att så inte behöver vara fallet. Vare sig du strosar runt på Södermalm eller shoppat för länge ute i Kungens kurva.

Läckra alternativ för olika smaker på Amida Kolgrill

Mix grillFör den som inte kan bestämma sig.
VegetariskFör grönsaksentusiasten eller dig som inte käkar tillräckligt med fiber.
LaxfiléspettFör pescetarianen eller den som glömt Omega-3 pillret.
AlinazikFör oss lammälskare som inte vill att det ska synas på midjemåttet.

Amida: rötter på Söder, grenar i förorterna

I över ett decennium har Amida Kolgrill på Folkungagatan i Stockholm med sina generösa öppettider serverat alltifrån lunchande kontorsarbetare till matchladdande fotbollsfans och till alla de festsugna som inom kort ska turnera barer vid Medborgarplatsen. 

Genom en filosofi av varmt välkomnande för alla, och mat att backa upp det, har Amida samlat stammisar och byggt upp sig till en institution i den smältdegel av konkurrens som är Södermalm. Att nöja sig och enkelt vila helt på gamla framgångar verkar dock inte ligga i deras natur, som sig bör för en restaurang döpt efter en tusenårig stad. 

Med filialer i Sundbyberg, Sollentuna och Kungens Kurva samt en renovering av originalet på Söder skickas en stark signal att Amida Kolgrill är här för att stanna. Amida Kolgrill finns ännu inte på Fridhemsplan, men vem vet vad framtiden bringar.

Fördelar med restaurangkedja á la Amida Kolgrill

Säg att du är i Sollentuna och plötsligt är det Klockan Matdags. Du vill ha något som tillfredsställer hunger såväl som din gom och husläkare. Väljer du det lokala stället på hörnan eller kedjan, i det här fallet Amida Kolgrill? Låt oss kika på fördelarna med det sistnämnda.

 • En enhetlig standard: menyn har testats över hela stan och på alla möjliga kunder, från barnfamiljer till stammisen Petter Alexis.
 • Inga tvivel om att det är halal: du behöver inte fråga och sen hoppas att personalen talar sanning.
 • Du kan vara hundra på att menyn går att se på hemsidan: ingen prischock och ingen detektivlek med bilder från Google.
 • Du kan vara säker på att stället ligger kvar och att öppettiderna faktiskt stämmer.

Söderkänsla i förorten och tillflykt efter gymmet

Av de förorter dit folk flockas när bostadspriserna på Södermalm fått ögonen att vattnas sticker Sundbyberg ut, och Amida är där för att upprätthålla den atmosfären. Centralt placerade, ett stenkast från tvärbanan, kan du lätt smyga in för att få dig den bekanta smaken från innerstan. Även den som är slut efter sitt första pass på SATS ligger bra till för att inte bryta nyårslöftet om hälsosammare middagsvanor: även efter leg day borde du kunna släpa dig två minuter bort, vare sig du vill ha kyckling eller vegetariskt för att maximera effekterna av ditt lidande.

Amidas köfte framför Ikeas köttbullar vid Kungens Kurva

Inget ont om grundpelaren i prisvärd mat, men ibland kräver smaklökarna (och kanske barnen) något mer spännande. Med två våningar av orientaliska läckerheter finns det plats att vila benen efter att du rusat runt och shoppat möbler, lyssnat på Bilias försäljare eller kånkat säckar med jord och gödsel från Plantagen. Sitt ner på Amida Kolgrill och ladda batterierna utan konstanta pikar från samvetet om att du borde äta nyttigare. 

Såsom på Södermalm, så också i Norr

Om du har fått flytta norrut till Sollentuna ska du inte behöva vara utan din Falafel Al-Petra eftersom Amida Kolgrill har etablerat sig även här. Efter pendlingen tillbaka från jobbet kan du enkelt promenera från Sollentuna station för att tillfredsställa begäret av friterade bollar av kikärtor med röror och grönsaker i överflöd. Kanske besöker du en kompis, men litar inte på dennes kapacitet i köket och behöver en liten försäkring om att kvällens kulinariska upplevelse inte ska bli alltför mycket av en besvikelse? En oskyldig grillspettsrulle på Amida kan vara svaret.

Amida – det bästa av båda världarna

Oavsett vilken sida av stan du befinner dig på så passar Amida Kolgrill in i gapet mellan det lokala ställets familjära stämning och pålitligheten hos en kedja. Det erbjuder något för de flesta: den stressade barnfamiljen som inte hinner med middagen, den som jobbat över och inte ens orkar tänka på att plocka fram stekpannan, de som bara vill snacka lite skit med kompisarna över en tallrik döner… eller helt enkelt för dem som vill känna sig välkomna.

Annonsering
Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blogg

Qatars Herrlandslag I Fotboll Mot Ecuadors Herrlandslag I Fotboll

Publicerad

När vi talar om internationell fotboll, tenderar fokus ofta att ligga på de mest framträdande lagen från Europa och Sydamerika. Men världen av fotboll är så mycket bredare än så. På senare tid har lag från andra regioner börjat göra avtryck på den globala scenen. Ett sådant möte som fångat uppmärksamheten hos fotbollsälskare världen över är matchen mellan Qatars herrlandslag i fotboll och Ecuadors herrlandslag i fotboll.

Historik och bakgrund

Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll har varsin unik historia och har på olika sätt bidragit till sina nationers stolthet. Qatar, som är värdnation för FIFA Världscupen 2022, har investerat stort i att utveckla sitt fotbollsprogram. Ecuador å andra sidan, har visat en imponerande kraft i CONMEBOL-kvalificeringen, och har flera gånger lyckats kvalificera sig till världscupen.

Möten mellan lagen

När dessa två nationer möts på fotbollsplanen, är det inte bara en match, utan en kollision av två unika fotbollskulturer och spelfilosofier. Deras matcher erbjuder intressanta strategiska dueller och visar på den globala fotbollens mångfald.

Tidigare Matchresultat

 • Detaljer om deras senaste möten.
 • Viktiga ögonblick och vändpunkter i matcherna.
 • Förväntningar inför framtida matcher.

Schlagermöte – Qatar vs Ecuador

Bland fans och analytiker växer spänningen inför varje match mellan Qatar och Ecuador. Med tanke på deras växande profil på den internationella arean, blir deras möten en symbol för fotbollens framsteg och globalisering.

Aspekt Qatar Ecuador
FIFA-rankning Deras aktuella ranking. Deras aktuella ranking.
Stjärnspelare Deras kända spelare och talanger. Deras kända spelare och talanger.
Tidigare Bedrifter Viktiga vinster/pokaler. Viktiga vinster/pokaler.

Framtidsutsikter

Med växande investeringar i fotbollsinfrastruktur och talangutveckling, finns det mycket att se fram emot när det gäller framtida matcher mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll. Deras fortsatta utveckling lovar intressanta och spännande matcher för fansen världen över.

Vad Fansen Kan Förvänta Sig

 • Utvecklingen av nya talanger som kan komma att bli de nya ansiktena för sina nationella lag.
 • Strategiska förändringar som tränarna kan komma att implementera för att få övertaget i dessa matcher.
 • Mer intensiva och täta matcher som resultat av båda lagen som strävar efter att etablera sig som fotbollsmakter.

Denna djupdykning i konfrontationen mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll belyser inte bara spänningen i deras möten, utan också den större berättelsen om fotbollens tillväxt och utveckling utan

Fortsätt läsa

Blogg

Helsingborgs If Mot Degerfors If Poängställning

Publicerad

FOOD3

I den spännande fotbollsvärlden ställs ofta lag mot varandra i matcher som blir minnesvärda. En sådan match är Helsingborgs IF mot Degerfors IF, två lag vars möten ofta innebär hård kamp och spännande poängställningar. Denna artikel ger dig en detaljerad överblick över dessa två lag, deras senaste möten och vad detta innebär för tabellen.

Helsingborgs IF: En Kort Historik

Helsingborgs IF, ofta förkortat HIF, är en av Sveriges äldsta fotbollsklubbar. Grundad 1907 har klubben en lång och stolt tradition inom svensk fotboll. Med flera SM-guld i bagaget har Helsingborg visat sig vara en formidabel motståndare på fotbollsplanen.

Degerfors IF: Tradition och Kampanda

Degerfors IF har också en rik historia inom svensk fotboll. Klubben, som grundades 1907, har varit en plattform för talangfulla spelare att visa upp sina färdigheter. Trots färre titlar jämfört med Helsingborg, är Degerfors känt för sin kämpaglöd och förmåga att utmana även de största lagen.

Sidornas Möten: En Översikt

Mötet mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är alltid en efterlängtad match för fansen. Dessa matcher kännetecknas ofta av stark konkurrens och oväntade vändningar. För att ge en tydlig bild av hur dessa lag ställer sig mot varandra har vi sammanställt deras senaste möten enligt följande.

Datum Värdlag Gästlag Resultat
2022-05-15 Helsingborgs IF Degerfors IF 2-1
2021-10-08 Degerfors IF Helsingborgs IF 1-3
2021-06-22 Helsingborgs IF Degerfors IF 0-0

Poängställning och Framtidsperspektiv

Varje match spelar en avgörande roll för lagens position på tabellen. Efter deras senaste möten har poängställningen skapat en spännande situation i ligan. Nedan finner du en uppdaterad tabell som reflekterar deras aktuella ställning.

 • Helsingborgs IF: X Poäng
 • Degerfors IF: Y Poäng

Notera att ”X” och ”Y” är platshållare för aktuell poäng. Dessa uppdateras kontinuerligt under säsongen beroende på matchresultat.

Avslutande Tankar

Matcherna mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är mer än bara fotboll. De är en del av en längre tradition och kampen om prestige och poäng i den svenska fotbollsligan. Oavsett utfallet av dessa matcher, fortsätter fansen att stödja sina lag fullt ut, vilket gör fotbollen till en aldrig sinande källa till passion och spänning.

För framtida matcher, håll ett öga på dessa två lag. Deras väg framåt lovar mer spänning, skicklighet och oförglöml

Annonsering

Fortsätt läsa

Blogg

West Ham Mot Chelsea Poängställning

Publicerad

Att följa Premier League är som att vara på en kontinuerlig berg- och dalbana av känslor, speciellt när lag såsom West Ham och Chelsea möts på planen. De har genom åren bjussat på otaliga minnesvärda matcher, där resultatet ofta varit oväntat och spännande till sista minuten. I den här artikeln ska vi dyka djupare in i deras historiska poängställningar och analysera vad dessa möten har betytt för lagen och deras positioner i ligan.

Historiska Mötens Översikt

När det gäller West Ham mot Chelsea har varje match sin egen unika historia. Nedan följer en översikt över några av de mest minnesvärda mötena mellan dessa två London-klubbar:

År Match Resultat
2020 West Ham mot Chelsea 3-2
2018 Chelsea mot West Ham 0-1
2017 West Ham mot Chelsea 1-0

Dessa matcher visar att oavsett vilket lag som är i form eller ej, så kan allt hända när dessa två lagen möts.

Nyckelspelare Genom Tiderna

I alla stora fotbollsmatcher spelar individuella prestationer en stor roll. Nedan är en lista över spelare som har haft avgörande inverkan i möten mellan West Ham och Chelsea:

 • Frank Lampard – Både för Chelsea och West Ham
 • Paolo Di Canio – West Ham
 • Eden Hazard – Chelsea
 • Mark Noble – West Ham

Dessa spelare har inte bara bidragit med viktiga mål och assist, utan också med ledarskap på planen.

Framtida Matcher och Förväntningar

Med tanke på de historiska mötena och passionen som både fans och spelare visar, är framtida matcher mellan West Ham och Chelsea alltid mycket förväntade. Lagens nuvarande form, taktiska strategier, och nyckelspelarnas tillgänglighet kommer alla att spela en avgörande roll i den slutliga poängställningen.

Fans från båda lägren håller andan inför varje derby, i hopp om att deras lag ska kunna dra det längsta strået den här gången. Oavsett resultat, fortsätter dessa matcher att skriva till nya kapitel i den rika historien mellan West Ham och Chelsea.

För att hålla dig uppdaterad med den senaste poängställningen och statistiken mellan dessa två lag, missa inte att följa regelbundna uppdateringar inför varje säsong. Vem vet, nästa match kanske blir den mest minnesvärda än.

Annonsering

Fortsätt läsa

Populärt nu

Copyright © 2023 Erikeriksson.se.