5.1 C
Stockholm
onsdag, februari 8, 2023
HomeBloggRebecca Randhawa – programledaren på SVT

Rebecca Randhawa – programledaren på SVT

Datum:

Hitta trygga bettingsidor utan svensk licens

Vad är skillnaden mellan spelbolag med svensk licens och...

Om fyra av Sveriges alla Patrik Persson

I Sverige bor 93 517 personer som heter Persson....

Chateauneuf du Pape, anrikt vindistrikt i södra Rhônedalen

Chateauneuf du Pape, är ett vindistrikt i den södra...

Johan de Jong Skierus – fångade OS-medaljör

Johan de Jong Skierus är den kulinariskt kunnige juristen...

Vad i hela friden är jag glum fågel?

Har du också undrat vad frasen jag glum betyder?...

Rebecca Randhawa Bergmark, född 1984, är mest känd som programledare för Utrikesbyrån på SVT. Hon har tidigare jobbat som programledare för SVT Stockholm, Rapport, Sverige idag och Sveriges Radios Studio ett. Hon har dessutom varit reporter på SVT:s redaktion i Rinkeby och på Agenda-redaktionen och vikarierande korrespondent för SVT i Washington. Privat är hon i ett förhållande med SVT-kollegan Dusan Umicevic. 

Snabbfakta om Rebecca Annie Randhawa Bergmark

Fullständigt namnRebecca Annie Randhawa Bergmark
Känd förProgramledare på SVT
ÅlderFödd 1984, alltså 38 år gammal 
LängdOkänt
Bor iStockholm 
NummerRebecca Randhawas telefonnummer är svårt att hitta på nätet 

Rebecca Randhawa Bergmark och karriären

Rebecca Randhawa Bergmark har blivit känd för att vara programledare på SVT. Hon har bland annat arbetat för:

  • Utrikesbyrån
  • SVT Stockholm
  • Rapport
  • Sverige idag
  • Studio ett

Rebecca Randhawa Bergmark – Utrikesbyrån

Sedan 2021 är Rebecca Randhawa Bergmark programledare för Utrikesbyrån på SVT. Utrikesbyrån är ett program som tar upp globala frågor. I varje program djupdyker man i ett ämne tillsammans med insatta gäster. Programledaren innan hette Johan Ripås. 

Officiellt om Rebecca Randhawa Bergmark på Ratsit

Det är rätt svårt att hitta officiell information om Rebecca Randhawa Bergmark på sidor som Ratsit, Hitta och Merinfo. Det kan bero på att hon helt enkelt har tagit bort sig själv på dessa sidor alternativt har skyddade personuppgifter.

Det finns inte heller någon Wikipedia-sajt som är tillägnad information om henne. Det som finns är hennes sociala medier, det vill säga hennes konton på Instagram, Twitter och Facebook. 

Rebecca Randhawa Bergmark och hennes familj

Rebecca Randhawa Bergmark är uppvuxen i Kista utanför Stockholm. Hennes ålder är 38 år. Under ungdomen spelade hon badminton, och när hon var 16 år flyttade hon till Sundsvall för att gå på Sundsvalls idrottsgymnasium. Hon har en examen i journalistik från Södertörns högskola, där hon specialiserade sig på Mellanösterns historia.

Hon har tidigare sagt i intervjuer att ämnen hon brinner för är integrations- och genusfrågor, religion, extremism, hedersrelaterat våld och utrikespolitik. Hon har även studerat marknadsföring vid sidan av och tog en magisterexamen i företagsekonomi. Hon åkte även på ett utbyte till Sao Paolo. Lite information om hennes ursprung är att hennes mamma är från Skellefteå, Sverige, och hennes pappa är från Punjab, Indien. Hon har även en syster.

Rebecca Randhawa Bergmarks pojkvän är Dusan Umicevic, som även han jobbar på SVT fast för sportredaktionen. De har en son tillsammans som föddes 2022. Dusan Umicevic började arbeta på sporten på SVT år 2010, och han är programledare för både Sportnytt och Sportspegeln. Tidigare har han jobbat på Expressen, Dagens Nyheter och TV4. Hans specialområde är ishockey, och han brukar delta i SVT:s sändningar från Champions Hockey League, Euro Hockey Tour och junior-VM, för att bara nämna några mästerskap.

 

Rebecca Randhawa Bergmark på sociala medier

Rebecca Randhawa Bergmark är aktiv på sociala medier men har gjort sin profil privat på de flesta sajter. På Instagram är hon dock aktiv men har ingen öppen profil. Där har hon över 3 000 följare. Hon har även ett konto på Twitter, där hon verkar hyfsat aktiv och har över 4 000 följare. Hon har även ett konto på Facebook.

Det skvallras även en del hel om Rebecca Randhawa Bergmark på Flashback. Där skrivs det en hel om vem hennes pojkvän är och om hennes tv-program som hon programleder. 

Rebecca Randhawa Bergmarks barn 

I februari 2022 gick Rebecca Randhawa Bergmark och Dusan Umicevic ut officiellt med att de väntade sitt första barn tillsammans. De meddelade den glada nyheten på sociala medier, närmare bestämt på Dusan Umicevics Instagram-konto, där Dusan lade upp en bild på Randhawas gravidmage. I juni 2022 meddelade paret att deras barn hade kommit till världen, sonen Novak.