Kom i kontakt med oss

Blogg

Såhär tecknar du ett elavtal

Publicerad

Ska du byta bostad och behöver teckna elavtal? Är det dags att flytta hemifrån? I båda dessa fall måste du teckna ett elavtal. Vi går igenom hur du går till väga i den här artikeln. Vi ger även en del tips och råd på hur du tecknar ett så bra elavtal som möjligt.

Teckna elnätsavtal

Det första avtalet som du måste ingå är med elnätsägaren. Som nyinflyttad måste du teckna ett elnätsavtal med den aktör som äger elnätet där du bor. Det här är inte samma sak som ett elavtal. Elavtalet är där du förhandlar om var elen kommer från och vad den kostar. Elnätsavtalet gör det möjligt för dig att överhuvudtaget få el till dina uttag.

Ett elnätsavtal kan du ofta teckna direkt på webben hos elnätsägaren. Ofta heter det exempelvis ”flyttanmälan” eller liknande.

När du tecknat ett elnätsavtal får du ett anläggnings-ID som du behöver för att kunna teckna ett vanligt elavtal. I vissa fall har en förening redan tecknat ett elnätsavtal för hela fastigheten.

Om du glömmer att teckna elnätsavtal

Skulle du glömma att teckna ett sådant avtal, avstå från att göra det eller undgå att betala dessa räkningar kan elen omedelbart stängas av till din fastighet. Om det skulle vara så att personen som står på elnätsavtalet avlider eller flyttar från fastigheten måste du skyndsamt kontakta din nätägare.

Priset på elavtal

Priset

Det enda sättet du kan sänka kostnaderna för detta avtal är att ändra din huvudsäkring till en mindre. Huvudsäkringen måste dock alltid vara dimensionerad efter din elförbrukning, så med andra ord måste du då också kunna minska din förbrukning ganska radikalt. Därför går det oftast inte att sänka priset på detta avtal.

Teckna elavtal

Det är när du tecknar ett elavtal som du kan få billig el. Eftersom det är med en elleverantör som du tecknar avtalet kan du förhandla med denne, men också lätt jämföra mellan olika bolag och välja fritt. Det kan du inte göra när det gäller en elnätsägare. Även här finns några fallgropar som du kan falla i. Exempel på dessa är att:

 • inte välja ett elbolag och därmed få ett anvisat elavtal
 • ej hitta det billigaste avtalet för just dig
 • inte vara kritisk och själv jämföra elavtal
 • bli lurad av dålig marknadsföring och dåliga elförsäljare

Det finns två tre avtal som du kan teckna: rörligt elpris, fast elpris och mixpris. De två förstnämnda är vanligast och mest populära.

Rörligt elpris

Ett rörligt elpris har historiskt sett varit billigare för konsumenten i långa loppet. Dock är det svårt att veta om det kommer att fortsätta att vara det. Tecknar du ett rörligt elprisavtal ska du se till så att du har kort, eller ingen, bindningstid samt en kort uppsägningstid. Dessa ska vara på bara en, eller ett par månader. Detta eftersom du vid en prisökning snabbt kan byta elbolag till ett billigare, eller välja ett fast pris.

Annonsering

En bra kostnadsbesparing som du kan göra med rörligt elpris är om du väljer ett avtal med timpris. Om ditt pris beräknas per timme, och elpriset per timme, kan du justera din elanvändning till de timmar då priset är som lägst. Exempelvis kan du diska och tvätta på natten då priset oftast är som lägst. För att detta ska fungera gäller det dock att du tycker om att vara aktiv i din prisjämförelse.

Fast elpris

Ett fast elpris passar dig som vill veta på förhand hur mycket din el kommer att kosta framöver. Oftast är fastpris något dyrare, men du undviker pristoppar som kan uppstå vid rörligt elpris. Har du en ansträngd ekonomi, eller vill ha strikt koll på ditt elpris, är detta ett bra val.

Ett fastprisavtal ska sträcka sig från 1 – 3 år i framtiden. På så vis kan du se till att få ett elpris du är nöjd med under en längre tidsperiod.

Undvik anvisat elavtal – gör ett aktivt val

Om du inte aktivt gör ett val av elbolag kommer du att få ett anvisat elavtal. Du blir helt enkelt tilldelad ett elbolag och du har ingen kontroll över priset. Det här är det minst bra alternativet. Du bör definitivt ta dig tid att jämföra elpriserna med hjälp av internet och aktivt göra ett val, särskilt om du har en stor elförbrukning, kanske använder du dig av en elbil – eller andra eldrivna fordon som elscootrar och elsparkcyklar? Då finns det verkligen fog att jämföra!

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blogg

Qatars Herrlandslag I Fotboll Mot Ecuadors Herrlandslag I Fotboll

Publicerad

När vi talar om internationell fotboll, tenderar fokus ofta att ligga på de mest framträdande lagen från Europa och Sydamerika. Men världen av fotboll är så mycket bredare än så. På senare tid har lag från andra regioner börjat göra avtryck på den globala scenen. Ett sådant möte som fångat uppmärksamheten hos fotbollsälskare världen över är matchen mellan Qatars herrlandslag i fotboll och Ecuadors herrlandslag i fotboll.

Historik och bakgrund

Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll har varsin unik historia och har på olika sätt bidragit till sina nationers stolthet. Qatar, som är värdnation för FIFA Världscupen 2022, har investerat stort i att utveckla sitt fotbollsprogram. Ecuador å andra sidan, har visat en imponerande kraft i CONMEBOL-kvalificeringen, och har flera gånger lyckats kvalificera sig till världscupen.

Möten mellan lagen

När dessa två nationer möts på fotbollsplanen, är det inte bara en match, utan en kollision av två unika fotbollskulturer och spelfilosofier. Deras matcher erbjuder intressanta strategiska dueller och visar på den globala fotbollens mångfald.

Tidigare Matchresultat

 • Detaljer om deras senaste möten.
 • Viktiga ögonblick och vändpunkter i matcherna.
 • Förväntningar inför framtida matcher.

Schlagermöte – Qatar vs Ecuador

Bland fans och analytiker växer spänningen inför varje match mellan Qatar och Ecuador. Med tanke på deras växande profil på den internationella arean, blir deras möten en symbol för fotbollens framsteg och globalisering.

Aspekt Qatar Ecuador
FIFA-rankning Deras aktuella ranking. Deras aktuella ranking.
Stjärnspelare Deras kända spelare och talanger. Deras kända spelare och talanger.
Tidigare Bedrifter Viktiga vinster/pokaler. Viktiga vinster/pokaler.

Framtidsutsikter

Med växande investeringar i fotbollsinfrastruktur och talangutveckling, finns det mycket att se fram emot när det gäller framtida matcher mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll. Deras fortsatta utveckling lovar intressanta och spännande matcher för fansen världen över.

Vad Fansen Kan Förvänta Sig

 • Utvecklingen av nya talanger som kan komma att bli de nya ansiktena för sina nationella lag.
 • Strategiska förändringar som tränarna kan komma att implementera för att få övertaget i dessa matcher.
 • Mer intensiva och täta matcher som resultat av båda lagen som strävar efter att etablera sig som fotbollsmakter.

Denna djupdykning i konfrontationen mellan Qatars och Ecuadors herrlandslag i fotboll belyser inte bara spänningen i deras möten, utan också den större berättelsen om fotbollens tillväxt och utveckling utan

Fortsätt läsa

Blogg

Helsingborgs If Mot Degerfors If Poängställning

Publicerad

FOOD3

I den spännande fotbollsvärlden ställs ofta lag mot varandra i matcher som blir minnesvärda. En sådan match är Helsingborgs IF mot Degerfors IF, två lag vars möten ofta innebär hård kamp och spännande poängställningar. Denna artikel ger dig en detaljerad överblick över dessa två lag, deras senaste möten och vad detta innebär för tabellen.

Helsingborgs IF: En Kort Historik

Helsingborgs IF, ofta förkortat HIF, är en av Sveriges äldsta fotbollsklubbar. Grundad 1907 har klubben en lång och stolt tradition inom svensk fotboll. Med flera SM-guld i bagaget har Helsingborg visat sig vara en formidabel motståndare på fotbollsplanen.

Degerfors IF: Tradition och Kampanda

Degerfors IF har också en rik historia inom svensk fotboll. Klubben, som grundades 1907, har varit en plattform för talangfulla spelare att visa upp sina färdigheter. Trots färre titlar jämfört med Helsingborg, är Degerfors känt för sin kämpaglöd och förmåga att utmana även de största lagen.

Sidornas Möten: En Översikt

Mötet mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är alltid en efterlängtad match för fansen. Dessa matcher kännetecknas ofta av stark konkurrens och oväntade vändningar. För att ge en tydlig bild av hur dessa lag ställer sig mot varandra har vi sammanställt deras senaste möten enligt följande.

Datum Värdlag Gästlag Resultat
2022-05-15 Helsingborgs IF Degerfors IF 2-1
2021-10-08 Degerfors IF Helsingborgs IF 1-3
2021-06-22 Helsingborgs IF Degerfors IF 0-0

Poängställning och Framtidsperspektiv

Varje match spelar en avgörande roll för lagens position på tabellen. Efter deras senaste möten har poängställningen skapat en spännande situation i ligan. Nedan finner du en uppdaterad tabell som reflekterar deras aktuella ställning.

 • Helsingborgs IF: X Poäng
 • Degerfors IF: Y Poäng

Notera att ”X” och ”Y” är platshållare för aktuell poäng. Dessa uppdateras kontinuerligt under säsongen beroende på matchresultat.

Avslutande Tankar

Matcherna mellan Helsingborgs IF och Degerfors IF är mer än bara fotboll. De är en del av en längre tradition och kampen om prestige och poäng i den svenska fotbollsligan. Oavsett utfallet av dessa matcher, fortsätter fansen att stödja sina lag fullt ut, vilket gör fotbollen till en aldrig sinande källa till passion och spänning.

För framtida matcher, håll ett öga på dessa två lag. Deras väg framåt lovar mer spänning, skicklighet och oförglöml

Annonsering

Fortsätt läsa

Blogg

West Ham Mot Chelsea Poängställning

Publicerad

Att följa Premier League är som att vara på en kontinuerlig berg- och dalbana av känslor, speciellt när lag såsom West Ham och Chelsea möts på planen. De har genom åren bjussat på otaliga minnesvärda matcher, där resultatet ofta varit oväntat och spännande till sista minuten. I den här artikeln ska vi dyka djupare in i deras historiska poängställningar och analysera vad dessa möten har betytt för lagen och deras positioner i ligan.

Historiska Mötens Översikt

När det gäller West Ham mot Chelsea har varje match sin egen unika historia. Nedan följer en översikt över några av de mest minnesvärda mötena mellan dessa två London-klubbar:

År Match Resultat
2020 West Ham mot Chelsea 3-2
2018 Chelsea mot West Ham 0-1
2017 West Ham mot Chelsea 1-0

Dessa matcher visar att oavsett vilket lag som är i form eller ej, så kan allt hända när dessa två lagen möts.

Nyckelspelare Genom Tiderna

I alla stora fotbollsmatcher spelar individuella prestationer en stor roll. Nedan är en lista över spelare som har haft avgörande inverkan i möten mellan West Ham och Chelsea:

 • Frank Lampard – Både för Chelsea och West Ham
 • Paolo Di Canio – West Ham
 • Eden Hazard – Chelsea
 • Mark Noble – West Ham

Dessa spelare har inte bara bidragit med viktiga mål och assist, utan också med ledarskap på planen.

Framtida Matcher och Förväntningar

Med tanke på de historiska mötena och passionen som både fans och spelare visar, är framtida matcher mellan West Ham och Chelsea alltid mycket förväntade. Lagens nuvarande form, taktiska strategier, och nyckelspelarnas tillgänglighet kommer alla att spela en avgörande roll i den slutliga poängställningen.

Fans från båda lägren håller andan inför varje derby, i hopp om att deras lag ska kunna dra det längsta strået den här gången. Oavsett resultat, fortsätter dessa matcher att skriva till nya kapitel i den rika historien mellan West Ham och Chelsea.

För att hålla dig uppdaterad med den senaste poängställningen och statistiken mellan dessa två lag, missa inte att följa regelbundna uppdateringar inför varje säsong. Vem vet, nästa match kanske blir den mest minnesvärda än.

Annonsering

Fortsätt läsa

Populärt nu

Copyright © 2023 Erikeriksson.se.